cropped-icon-top-1.png
Bernadett decembrie 11, 2022 Niciun comentariu

Sfaturi pentru bobocii de la medicină

Se spune că nu există manual de instrucțiuni pentru a fi adult. Cu atât mai puțin pentru a fi student. Oricât de pregătit te-ai simți pentru o nouă etapă.

Am scris câteva lucruri pe care le-am experimentat în decursul a 3 ani de facultate la medicină și voiam să le împărtășesc cu voi pentru că la rândul meu și mie mi-ar fi prins bine să știu toate aceste lucruri,dar omul mereu învață cel mai bine prin propiile experiențe.a

  1. Viața nu trebuie să se învârtă în jurul facultății de medicină. Nu sta mereu în casă, cu burta pe carte, învață să te distrezi și să-ți faci timp pentru hobby-urile tale. Timpul tău personal și sănătatea mintală este la fel de importantă precum timpul de studiu. Trăiește cu oportunitățile pe care le adduce studenția.
  2. Învață cum să înveți. Unul dintre cele mai importante aspecte. Este foarte important să te cunoști și să știi ce funcționează și ce nu la tine. Nu-ți pierde timpul încercând să reții tot pentru că e inuman, încearcă să înțelegi, cu scheme, notițe, desene, tot ce te ajută pentru a înțelege mai bine. Există fel și fel de metode, încearcă-le, descoperă-te ca să-ți ușurezi munca ți tot procesul de învățare.
  3. Notele nu mereu definesc cunoștințele tale. Când vei realiza că notele nu se acordă întotdeauna după cunoștințele pe care le posezi, iar profesorii nu sunt tot timpul obiectivi și nu întotdeauna au dreptate, nu te descuraja, pentru că nu cu notele vei trata pacienții. Mi s–a întâmplat de foarte multe ori să nu primesc nota pe care o meritam, ori din cauza mea ori din cauza profesorilor. Sunt foarte multe lucruri care influențează nota finală.
  4. Buna organizare este totul-O să tot repet, acordă-ți timp, acordă timp pasiunilor tale pe lângă învățat. Nu sta toată ziua cu burta pe carte, te vei plictisi și ți se va părea un calvar tot procesul și toată facultatea. Organizează-ți timpul în așa fel încât să acorzi la fel de multă atenție pasiunilor tale cât acorzi învățatului.
  5. Fii deschis să încerci și alte resurse pe lângă cursurile primite de la profesori. Te vor ajuta să înțelegi și să înveți mai ușor!

Programează o Discuție Online

Fie că te-ai decis deja că vrei să te înrolezi în cel mai tare program de a învăța biologia pentru admiterea la Medicină, sau încă ai nevoie de câteva răspunsuri, înscrie-te pe formularul de mai jos și te voi contacta cât de repede!