cropped-icon-top-1.png
Bernadett decembrie 11, 2022 Niciun comentariu

Prima sesiune la medicină

Tot ceea ce eşti şi tot ceea ce ai astăzi se datorează gândurilor tale. Tristețea şi fericirea sunt rezultatul gândurilor tale, a felului în care te percepi pe tine şi viaţa ta. Nu şansa sau norocul îţi determină viaţa, ci felul în care gândeşti şi acţionezi. Nimeni nu te poate ajuta, ci tu singur, prin schimbarea gândurilor tale, poţi să îţi schimbi viaţa. Stările tale emoţionale, sănătatea ta psihică şi fizică sunt o consecinţă directă a gândurilor tale. Când vei înţelege că doar gândurile tale sunt la cârma vieţii tale, vei prelua controlul asupra lor şi vei trăi aşa cum visezi. Până atunci…să vorbim despre prima sesiune la medicină.

Ai trecut de admitere, de prima zi, de primele săptămâni și primele luni de facultate. Începi să te obișnuiești încet-încet cu ritmul, cu orarul și cu tot ce este nou în viata de când ești student. Ai impresia că ai tot timpul în față, că e totul sub controlul tău și nu are ce să nu fie bine. Ajungi în ultima săptămână de predare și realizezi că urmează presesiunea și mai apoi sesiunea propriu-zisă. Și aici apare “distracția” și neprevăzutul, când nimic nu mai merge conform planurilor pe care le-ai făcut.

Îți dai seama că nu e nimic conform așteptărilor tale, tot ceea ce ți-au zis colegii din anii mai mari sunt mai mult sau mai puțin adevărate și pare că nimic nu se aplică în viața ta ce s-a aplicat la ei. Începi să te stresezi, să te pierzi și încercând să îți revii, uiți de faptul că mai ai și de învățat și cam așa se desfășoară toată sesiunea.

Nu vă mint, la mine poate a fost și mai rău, multe căderi nervoase, stări de anxietate, insomnii și fel și fel de gânduri care au fost în zadar, nu își aveau locul și m-au distras de la ce era cel mai important în acel moment și anume de la învățat.

Astfel, de fiecare dată am încercat să învăț din greșeli și să schimb câte ceva pentru a nu intra într-un stres cronic.

 Pot spune că, în primul rand, după prima sesiune nu am rămas neaparat cu informații legate de materiile la care am învățat, ci mai degrabă am rămas cu foarte multe informații despre mine. Probabil la asta e cea mai buna sesiunea, cel putin prima sesiune.

Aș minți să vă spun că a fost o perioadă ușoară. Stresul acumulat m-a doborât de multe ori. Totuți, am invățat să mă bucur și de momentele de relaxare în care făceam sport și râdeam cu prietenii mei atunci când repetam împreună, căci fără momente de genul în care să ne simțim fericiti și sa încercam sa ne detensionam ne pierdem pe noi și ajungem într-un stres cronic. Aș vrea să împărtășesc cu voi câteva lucruri importante pe care eu le-am învățat din prima sesiune și am încercat pe cât am putut să le aplic și în următoarele.

1.Nu-ți pierde toată ziua si toată noaptea învățând, este extrem de important să te odhinești destul pentru a gândi limpede.

2.Acordă-ți timp, nu te neglija! Sănătatea ta este pe primul loc și așa va fi mereu.

3.Repetă cu prietenii/colegii tăi. Un leac foarte bun pentru stresul intens prin care treceți zilnic.

4.Sportul ajută extrem de mult. Când simți că nu mai poți, este perfect pentru detensionare.

5.Chiar dacă poate vi se pare un sfat absurd, încercați pe cât puteți și pe cât vă permite timpul să citiți din timp, nu lăsați totul pe ultima sută de metri. Astfel o să vă eliminați un factor de stres imens de pe listă!

6.Și nu în ultimul rând…Nu te panica! Totul o să fie bine până la urmă!.

Programează o Discuție Online

Fie că te-ai decis deja că vrei să te înrolezi în cel mai tare program de a învăța biologia pentru admiterea la Medicină, sau încă ai nevoie de câteva răspunsuri, înscrie-te pe formularul de mai jos și te voi contacta cât de repede!